Spring naar inhoud

Rookverslaving, hoe stoppen met roken

Een rookverslaving, echt stoppen met roken

Ben je verslaafd aan roken? Dan wordt er over een rookverslaving gesproken. Het is belangrijk dat je dit voor jezelf kunt toegeven, zodat je er ook wat aan kunt doen. Roken is namelijk voor je eigen gezondheid slecht, maar ook je omgeving kan er erg veel last van hebben. Zorg er daarom voor dat je op tijd kunt stoppen met roken en blijf aan je gezondheid denken.

Je kunt pas echt stoppen met roken als je het zelf wil en er voor de volle 100% achter staat dat je moet stoppen. Let daarom goed op wat je kunt besparen qua geld als je denkt aan stoppen met roken, hoeveel meer energie je hebt, hoeveel tijd je overhoudt en hoeveel beter stoppen is voor je gezondheid. Je zult ook merken dat wanneer je naar buiten gaat, mensen ook gewoon met je meelopen en bij je blijven staan. Als je rookt is de kans groot dat mensen bij je weglopen, omdat zij niet de rook in willen ademen.

Stoppen met roken voor jezelf

Het stoppen met roken doe je voor jezelf. Je wil namelijk meer energie, je wil alles weer kunnen ruiken en weer fitter zijn. Je zult merken als je denkt aan stoppen met roken dat je daar alleen al meer energie van krijgt. Lees maar eens succesverhalen van mensen die gestopt zijn en dan lees je dat er een hele nieuwe wereld voor hen open is gegaan. Dit is ook voor jou weggelegd, jij kunt de volgende zijn die stopt met roken. Je moet namelijk stoppen met roken voor jezelf, want jouw gezondheid heeft er last van en wordt slechter als je blijft roken. Daarnaast kun je ook een leuk bedrag per week besparen als je kiest voor stoppen met roken. Daar houd je een mooi gevuld spaarpotje aan over.

Stoppen met roken voor je omgeving

Als je denkt aan stoppen met roken, is dat ook voor je omgeving een voordeel. Je ruikt dan niet meer naar de rook, ook je kleding ruikt weer fris en je kunt als je ergens gaat eten gewoon binnen blijven, zonder dat je even gaat roken buiten. Het is een stuk gezelliger voor de mensen om je heen en je merkt ook dat je veel meer gericht bent op je gezelschap. De drang om te moeten roken gaat er uit en je zult je snel beter voelen wanneer je een tijdje bent gestopt met roken.

rookverslaving

Stoppen met roken tips

Als je wil stoppen met roken kun je een paar dingen proberen:
- Je kunt in één keer stoppen, alle sigaretten weggooien en vragen aan mensen in je omgeving of dat zij niet meer bij jou willen roken omdat je wil stoppen.
- Vraag anderen je te stimuleren om te stoppen met roken.
- Beloon jezelf met het stoppen met roken en zet er iedere keer wat positiefs tegenover als het een dag is gelukt.
- Schrijf voor jezelf de voordelen op als het stoppen met roken lukt. Tijd besparen, geld besparen, een betere gezondheid, dat zijn toch allemaal grote voordelen!
- Als andere gezinsleden ook roken, kun je ook samen stoppen. De verleiding om te gaan roken is dan stukken kleiner en hierdoor kun je het stoppen met roken wellicht langer volhouden en zelfs blijven volhouden!