Spring naar inhoud

Pokemonverslaving

Pokemonverslaving met Pokemon Go

Sinds de komst van Pokemon Go zijn er steeds meer mensen op straat te vinden en ze vinden het geweldig om met hun smartphone op straat te zijn en Pokemon te vangen. Maar merk je nu ook dat er zoveel mensen ineens niet meer opletten en alleen maar naar hun scherm kijken? Ze willen alleen maar Pokemon vangen en daar zijn ze dan vaak ook de hele dag mee bezig.

Overal waar ze zijn, is de mobiele telefoon aanwezig en kunnen ze Pokemon vangen. Het zal je maar gebeuren dat je dichtbij een Pokemon bent en je loopt hem mis! Voor sommige mensen is het echt een verslaving geworden en dat is niet goed.

Ze zijn de hele dag alleen maar bezig met Pokemon en dat kan voor volwassenen en kinderen gelden. Het is belangrijk dat dit daarom ook aangepakt wordt en beter nog dat er wordt geprobeerd om dit te voorkomen. Het is goed om veel buiten te zijn, maar het is niet goed om alleen maar naar een scherm te kijken en de rest om je heen te vergeten. Daarom besteden we hier nu aandacht aan!

Pokemon Go

Pokemonverslaving aanpakken

Een Pokemonverslaving kan je best vergelijken met een internetverslaving, je merkt het pas als het al te laat is. Iedereen heeft een verslaving, maar de meeste verslavingen kan je best vermijden. Als je een Pokemonverslaving hebt, jijzelf of je kinderen, dan is het van belang dat je hier vanaf komt. Je zult er in het begin moeite mee hebben, maar je zult merken dat het erg fijn is als je weer een sociaal leven hebt en ook weer andere dingen kunt doen dan alleen maar Pokemon zoeken. Het is goed dat je daarom gaat bekijken hoe je leven eerst was en in gaat zien hoe je van je Pokemonverslaving af kunt komen.

Je kunt hier namelijk een aantal dingen zelf aan doen:
- Spreek met jezelf een vast tijdstip per dag af wanneer je Pokemon kunt zoeken en houd je ook aan deze tijden.
- Ga je de deur uit, laat je telefoon dan een keer thuis, zodat je niet steeds op je telefoon gaat kijken maar op de weg let.
- Als anderen bij je thuis ook Pokemon zoeken, kun je afspreken dat je het samen doet en er in de tussentijd niet over praat, zodat je niet iedere keer wordt afgeleid en er aan moet denken.
Probeer het vol te houden, want alleen jij kan er voor zorgen dat je van je Pokemonverslaving af kunt komen en gaat minderen. Je kunt het, zeker weten, als je maar consequent bent en je aan de afspraken houdt die je met jezelf maakt.

pokemonverslaving

Voorkom een Pokemonverslaving

Ben je graag bezig met Pokemon en kun je er nog op tijd mee stoppen? Gelukkig dan en houden zo! Je kunt namelijk maar beter een Pokemonverslaving voorkomen.

Dit heb je zelf in de hand, want je kunt namelijk op tijd stoppen en iedere dag eventjes een Pokemon zoeken. Dit kun je alleen doen, met vrienden of misschien wel met je kinderen. Maar ben er maar een korte tijd mee bezig, zodat je tijd hebt voor andere dingen en inziet dat het geen verslaving moet worden maar dat het om het plezier gaat. Als je er vanaf het begin af aan ook afstand van kunt nemen, dan zal het geen verslaving worden!

Geef een reactie